Jazyk:
Země doručení:
Česká republika (CZK)
Menu
Nastavení filtrů
Značka
Značka nebyla nalezena
Cena
Zrnitost (hrubost)
Grit 600 (0) Grit 120 (0) Grit 280 (0) Grit 300 (0) Grit 650 (0) Grit 70 (0) Grit 1000 (0) Grit 100 (0) Grit 240 (0) 70 Grit (0)
Materiál
Kůže (0) Kov (0) Letecký hliník (0) Arkansas (0) Soft Arkansas (0) Hard Arkansas (0) Diamant (0) Keramika (0) Karbid wolframu (0) Karbid (0)
Barva
Camo (0) Pink (0) Červená (0)

Brousky na nože Cold Steel

Americká společnost Cold Steel je inovátorem na poli nožířského průmyslu. Od svého založení v roce 1980 zaregistrovala několik patentů a dodnes utváří tvář celého nožířského odvětví. O úspěšnosti a zejména perfektním designu nožů Cold Steel svědčí jejich využití ve filmovém průmyslu. Určitě znáte například snímky Total Recall, Univerzální voják nebo Četa. Ve všech těchto filmech a mnoha dalších si zahrál ve vedlejší roli právě jeden z nožů tohoto amerického výrobce. Cold Steel vyrábí robustní a dokonale ostré nože. Ať už vybíráte zavírací nůž nebo nůž s pevnou čepelí, hledáte karambit nebo jiný bojový nůž, nůž pro každodenní nošení, mačetu nebo dýku, osloví vás především prvotřídní provedení a kvalita materiálu. V sortimentu společnosti Cold Steel rovněž naleznete vojenské polní lopatky, bodáky, baseballové pálky či gumové cvičné nože.

Mezi nejznámější inovace společnosti Cold Steel patří zejména:

  • Rukojeti Kraton - Kraton je obchodní značka pro syntetickou gumu. Zachovává si kvality přírodní gumy jako ohebnost, vysoký faktor tření a těsnící vlastnosti a přidává navíc větší odolnost vůči teplu, opotřebování a chemickým látkám.
  • Čepele Tanto - Tvar čepele odvozený od japonské katany. Rozdílem je jejich délka, čepele Tanto mají maximální délku 30 cm. Je to tvar čepele využívaný zejména u útočných nožů Cold Steel pro své penetrační vlastnosti.
  • Ocel San Mai III
  • Tri-Ad Lock - Patentovaný zamykací mechanismus čepelí nožů Cold Steel. Jedná se o vylepšený systém Back Lock, který je rozšířen o tzv. Stop Pin, který rozkládá tlak vyvíjený na celý mechanismus.

Potřebujete poradit s výběrem nože? Přečtete si náš článek o základním rozdělení ocelí nožů.  Vybíráte nůž s pevnou čepelí? Přečtěte si náš článek o nožích s pevnou čepelí Vybíráte nůž se sklopnou čepelí? Přečtěte si náš příspěvek jak vybrat zavírací nůž

více informací
Filtrovat
Řazení: Nejprodávanější
Řazení: Nejprodávanější
  • Nenalezeny žádné produkty

Broušení x ostření

Mezi broušením a ostřením je značný rozdíl, protože při broušení dáváme ostří požadovaný tvar, při ostření naopak rovnáme ostří a zpevňujeme jej.

Úhel ostří

Čím nižší úhel ostří má, tím je ostřejší, ale zároveň je náchylnější ke ztupení, což znamená že pro nože, mačety či sekáčky brousíme pod větším úhlem, protože s nimi zacházíme hruběji. Naopak kuchyňské nože mají úhel nižší.

Výběr brousku

Nejvhodnějšími brousky jsou syntetické brousky vyrobené z karbidu křemíku. Tyto brousky jsou oboustranné, mají z každé strany jinou zrnitost a lze s nimi naostřit i čepele vyrobené z velice kvalitních ocelí.

Jak postupovat při broušení volnou rukou?

Brousek musí být neustále vlhký, vlhčíme jej vodou či rostlinným olejem. Čepel položíme ostřím ve správném úhlu na jeden konec brousku a rovnoměrně táhneme mírně doprava proti ostří. Je nutné dodržet správný úhel a také počet tahů z každé strany. Po broušení zůstane poměrně hrubý povrch, stejným postupem je třeba jej vyhladit na jemnější straně brousku. Po broušení zakápneme brousek olejem a setřeme z něj ocelové piliny vzniklé broušením. V našem e-shopu také naleznete brusné sady od Lansky sharpeners, které vám zaručí správný úhel broušení a v sadě naleznete hned několik typů brusných kamenů od extra hrubých po ultra jemné.

Zakoupit si je můžete nejen na našem e-shopu, ale také v kamenných prodejnách na Praze 9, v Táboře, Brně, Plzni, Pardubicích a ve Vyškově.