Obáváte se, že netrefíte správnou velikost vánočního dárku? Prodlužujeme lhůtu pro vrácení/výměnu zboží do 4.1.2019! 
Měna: CZK EUR
Menu
Přihlášení Košík 0
Váš košík je prázdný :(
Nastavení filtrů
Materiál
Arkansas (0) Soft Arkansas (0) Hard Arkansas (0) Diamant (0) Keramika (0) Karbid wolframu (0) Karbid (0) Oxid hlinitý (0) Karbid křemíku (0)
Značka
Značka nebyla nalezena
Cena
Zrnitost (hrubost)
Grit 600 (0) Grit 120 (0) Grit 280 (0) Grit 300 (0) Grit 650 (0) Grit 70 (0) Grit 1000 (0) Grit 100 (0) Grit 240 (0) Grit 1200 (0)
Štítky
Akce

Brousky Smith´s Sharpener

Ne nadarmo se říká, že tupý nůž je nebezpečnější než nůž ostrý. Ať máte zavírací nůž, karambit, mačetu nebo sekeru, neměli byste zanedbávat údržbu, pokud chcete, aby váš nástroj plnil svůj účel a vydržel vám dlouhá léta.

Udržet správný úhel při broušení volnou rukou je prakticky nemožné, proto vám nabízíme speciální brousky uzpůsobené ke správnému držení úhlu při broušení nožů s hladkým i kombinovaným ostřím a dosáhnete s nimi výsledků profesionála.

Pokud zabrousíte do této kategorie, naleznete různé typy brousků od nejuznávanějšího amerického výrobce Lansky sharpeners, se kterými nabrousíte své nože k dokonalosti a také prodloužíte jejich životnost.

více informací
Filtrovat
Seřadit
Seřadit
-10%
Výprodej Akce
Brousek Smith's Pocket Pal 3v1

Brousek Smith's Pocket Pal 3v1

Kapesní brousek Smith's Pocket Pal zastane 3 funkce. To všechno v jednom malém kompaktním nástroji, který se vejde do kapsy.
2x
Skladem > 5 ks 342 Kč

Broušení x ostření

Mezi broušením a ostřením je značný rozdíl, protože při broušení dáváme ostří požadovaný tvar, při ostření naopak rovnáme ostří a zpevňujeme jej.

Úhel ostří

Čím nižší úhel ostří má, tím je ostřejší, ale zároveň je náchylnější ke ztupení, což znamená že pro nože, mačety či sekáčky brousíme pod větším úhlem, protože s nimi zacházíme hruběji. Naopak kuchyňské nože mají úhel nižší.

Výběr brousku

Nejvhodnějšími brousky jsou syntetické brousky vyrobené z karbidu křemíku. Tyto brousky jsou oboustranné, mají z každé strany jinou zrnitost a lze s nimi naostřit i čepele vyrobené z velice kvalitních ocelí.

 

Jak postupovat při broušení volnou rukou?

Brousek musí být neustále vlhký, vlhčíme jej vodou či rostlinným olejem. Čepel položíme ostřím ve správném úhlu na jeden konec brousku a rovnoměrně táhneme mírně doprava proti ostří. Je nutné dodržet správný úhel a také počet tahů z každé strany. Po broušení zůstane poměrně hrubý povrch, stejným postupem je třeba jej vyhladit na jemnější straně brousku.

Po broušení zakápneme brousek olejem a setřeme z něj ocelové piliny vzniklé broušením.

V našem e-shopu také naleznete brusné sady od Lansky sharpeners, které vám zaručí správný úhel broušení a v sadě naleznete hned několik typů brusných kamenů od extra hrubých po ultra jemné.

Zakoupit si je můžete nejen na našem e-shopu, ale také v kamenných prodejnách na Praze 9, v Táboře a ve Vyškově.