Glock je rakouská zbrojovka založená v roce 1963. Vyrábí pistole, nože, polní lopatky a příslušenství k nim. Proslavila se zejména v 80. letech, kdy vyhrála kontrakt rakouské armády na novou pistoli. Dnes používají zbraně značky Glock ozbrojené složky po celém světě. Pistole tohoto výrobce jsou vyrobeny z kvalitních polymerů, které jsou extrémně odolné a mají velmi nízkou hmotnost. Pistole Glock jsou jednou z nejrozšířenějších zbraní na světě jak v civilním sektoru, tak i u ozbrojených složek. Odhaduje se, že 60 % ze zbraní v USA jsou právě Glocky. Máte za sebou zkoušky na zbrojní průkaz? Poradíme vám s výběrem vaší první zbraně. Přečtěte si také náš článek na téma novinek Glock 43x a Glock 48 a příspěvek na téma Glock Mos - Modular Optic System. Veškeré z nabízených modelů dlouhých zbraní skladem si můžete po předchozí domluvě prohlédnout v našich prodejnách v Praze, v Brně, ve Vyškově nebo v Táboře. S případnými odbornými dotazy nás neváhejte kontaktovat na e-mailové adrese zbrane@armed.cz. |
Vyrážíte do přírody a nechcete přijít o ten komfort minimálně jednoho teplého jídla denně? Pak jste tu správně, protože u nás v Armedu naleznete všechny druhy vařičů, které jsou na trhu dostupné.
Lihové vařiče se vyznačují velkou skladností a cenovou dostupností. Pokud několikrát za rok vyrážíte na výšlap a chcete si ohřát něco v ešusu, nemusíte si kupovat dražší plynové či benzínové vařiče. Jako palivo do lihového vařiče slouží pevný líh/lihové kostky, které naleznete zde.
Plynový vařič je určen pro vás, kteří pravidelně cestujete mimo civilizaci. Oproti lihovému vařiči nabízí větší komfort při používání. Plynové vařiče jsou efektivnější a ohřejí tak obsah nádoby rychleji než klasické lihové vařiče. Do těchto vařičů se nejčastěji využívají jako palivo láhve se stlačenou směsí propanu a butanu v poměru 30/70. Plynové kartuše zakoupíte zde.
Benzínové vařiče jsou pro opravdové cestovatele. Jejich výhodou je funkčnost v téměř všech klimatických podmínkách. Jejich místem určení jsou zejména expedice do hor. To jsou totiž ty nejnáročnější podmínky pro vaření. Nízký tlak a nízká teplota.