Jazyk:
Země doručení:
Česká republika (CZK)
Menu

Jak vybrat army kraťasy

Ač se to možná nezdá, tak kraťasy a šortky patří mezi vojenské oblečení, stejně jako uniformy nebo vesty. Přeci jen armáda není jen samé prolézání křovím. A co na sebe v parné době foxu, než pohodlné a vzdušné kraťasy?

Jak vybrat army kraťasy

O využití mimo armádní obor není nutné se příliš rozepisovat. Určitě každý ve svém okolí známe někoho, kdo nosí kraťasy i když je venku mínus a padá sníh. Jde prostě o velmi pohodlný kousek oblečení, který by vám v šatníku určitě neměl chybět.

V Armedu můžete nalézt širokou řadu jak armádních kraťasů v různých délkách, jako jsou tříčtvrťáky nebo šortky, tak i nabídku velmi povedených kraťasů v army stylu a módních vintage kraťasů.

Podíváme se nyní na celou aktuální škálu tak, aby pro vás byl výběr těch pravých šortek snadný a pohodlný.

kraťasy surplus

Německá textilka Surplus produkuje outdoor oblečení už od roku 1983. Hlavním rysem oblečení Surplus je praktičnost a zajímavý módní styl. Právě proto je u nás tato značka velmi oblíbená. Oblečení neotřelého designu, který ale nevyčnívá, není nikdy dost.

Kraťasy Surplus užijete jak ve městě, tak v lese. Všechny modely jsou vyrobeny z bavlny. Vintage provedení jim dávají netypický vzhled a množství kapes z nich dělá velmi praktický kus oblečení. Co se týká barevné palety, Surplus nabízí až 6 barevných variant, mezi kterými nejsou jen klasické vojenské barvy, jako je olivová nebo písková, ale i maskovací vzory včetně velmi populární Blackcamo.

kraťasy mil-tec

Mil-Tec je obchodní značka firmy Sturm Handels GmbH, sídlící v Německu. Firma Sturm byla založena v roce 1971 se zaměřením zejména na vojenské oblečení a vojenské vybavení. Od svého založení značka Mil-Tec neustále rozšiřuje své portfolio a stala se klíčovým hráčem v oblasti vojenského a outdoorové vybavení.

Kraťasy od Mil-tecu vycházejí z armádních vzorů. Nalezneme mezi nimi klasické americké bermudy nebo i moleskin kraťasy používané v německém Bundeswehru. Jelikož jde o armádní modely, délkou jde převážně o šortky, tedy kraťasy nad a ke kolenům. Tyto armádní vojenské kraťasy můžete vybírat buď ve vojenských barvách nebo v maskovacích vzorech.

kraťasy brandit

Brandit je poměrně mladá německá značka lifestylového oblečení do města. Kraťasy Brandit vychází z vojenských uniforem, ale jsou upraveny pro pohodlné civilní nošení. Některé oblečení Brandit je více military, jiné už je vysloveně civilní. V každém případě je příjemné a zaručuje vysoký komfort nošení.

Kraťasy Brandit se vyrábí ze 100% bavlny a jejich praktičnost a pohodlný střih si oblíbíte jak ve městě, tak určitě i na túrách nebo výletech. Velké množství kapes se zapínáním na druky, stahovací tkanice v pase či v nohavicích a unikátní design, to je jen pár hlavních rysů kraťasů od Branditu. V barvách naleznete klasické barvy ale i 4 druhy maskovacích vzorů upravených tak, aby skvěle ladily s provedením kalhot, jako např. Sandstorm nebo Darkcamo.

kraťasy helikon

Proslavení firmy Helikon určitě prospěla spolupráce s polskou speciální jednotkou. Helikon v tomto případě zastupuje kategorii taktických a služebních kraťasů.

Jde vlastně o stejné materiálové střihové provedení jako je u dlouhých taktických kalhot. Hlavním aspektem těchto kraťasů je pohodlný střih neomezující pohyb ani při náročnějších pohybových aktivitách, dále pas upravený na skryté nošení zbraně nebo prakticky rozmístěné kapsy, kterém mimo jiné pojmou např. zásobníky nebo zavírací nůž.

Ať již sháníte šortky, kraťasy nebo tříčtvrteční kalhoty, snad vám tento krátký přehled usnadní výběr kraťasů vhodných přesně pro vás.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku