Jazyk:
Země doručení:
Česká republika (CZK)
Menu

Obhájili jsme certifikát APEK v roce 2024

Náš e-shop Armed.cz i v roce 2024 získal certifikát APEK - Certifikovaný obchod. Touto certifikací se tak můžeme již několik let v řadě. Během certifikačního procesu Asociace pro elektronickou komerci (APEK) kontroluje, jestli e-shop splňuje všechny legislativní požadavky jako správnost obchodních podmínek nebo dostatečné informování o právech zákazníka, ale i kvalitu služeb zákazníkům.

Obhájili jsme certifikát APEK v roce 2024
Jak kontrola probíhá?

Kromě kontroly všech legislativních požadavků APEK testuje kvalitu služeb e-shopu jako proces nákupu, reklamační řízení, vrácení zboží nebo kvalitu zákaznické péče. K hodnocení kvality nákupního procesu a e-shopem nabízených služeb využívá také APEK také tzv. mystery shopping. V legislativní i v části zaměřené na kvalitu Armed.cz uspěl a certifikát jsme získali. Certifikát je platný po dobu jednoho roku.

Pro certifikaci e-shop musí splnit následující požadavky:
  1. Úplné a pravdivé informování spotřebitele o provozovateli internetové obchodu (sídlo obchodníka, kontakty na odpovědné osoby, apod.).
  2. Úplné a pravdivé informování o zboží a cenách, včetně všech poplatků.
  3. Jakým způsobem probíhá nákup (nákupní řád, obchodní podmínky)
  4. Důležité informace o vyřízení objednávky (způsob dodávky, možnosti placení, cena poštovného a balného).
  5. Informace o tom, jak probíhá reklamace (reklamační řád).
  6. Komunikace se zákazníky (odpovídá na e-maily, telefonáty, ap.)
  7. Ověřené recenze od skutečných zákazníků, kteří si zakoupili produkt.
  8. Splňuje zákonné požadavky, dané zejména směrnicemi Evropského parlamentu a Rady, občanským zákoníkem a dalšími normami.

Armed store s.r.o. je dlouhodobým členem Asociace pro elektronickou komerci, která svojí činností zvyšuje kvalitu služeb českým zákazníkům a posouvá úroveň českých e-shopů. Jsme rádi, že jsme certifikační proces úspěšně absolvovali. Potvrdili jsme si tak, že služby, které zákazníkům poskytujeme, jsou na vysoké úrovni a díky certifikačnímu procesu jsme je posunuli ještě o něco dál. Zároveň je to ale závazek do budoucna, protože certifikát se uděluje na dobu jednoho rok. Kvalitu služeb si budeme samozřejmě chtít udržet a za rok určitě certifikát obhájit.

Certifikace APEK - Certifikovaný obchod je dlouholetým projektem, který přináší záruky pro nakupující na internetu a zároveň vylepšuje obsahovou kvalitu e-shopů a pomáhá provozovatelům v legislativní oblasti vyhnout se případným komplikacím se státní správou. Značka „APEK Certifikovaný obchod“ je součástí vládního programu Česká kvalita.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku