Jazyk:
Země doručení:
Česká republika (CZK)
Menu

Mířidla Truglo, přehled a rozdíly

Vyznat se v široké nabídce mířidel, mušek a hledí značky Truglo není zrovna snadné. Truglo aktuálně nabízí 6 modelů mířidel pro pistole a revolvery. Čím se liší se dozvíte v tomto článku.

Mířidla Truglo, přehled a rozdíly

Výměna mířidel za lepší je jednou z nejčastějších úprav zbraní. Mnoho zákazníků proto využívá naší nabídky na instalaci mířidel zdarma při současném nákupu zbraně. Druhým nejčastějším zásahem je výměna stojiny spouště u zbraní Glock (u generace 5 není až tak nutná). Mít lehčí spoušť je sice pro spoustu zákazníků zajímavé, ale vyměnit obyčejná mířidla za lepší mířidla Truglo má mnohem větší užitek. Proč?

Standardně dodávaná mířidla

Mířidla Truglo

plastová (u značky Glock)

ocelová

nevýrazné hledí a muška

zvýrazněné hledí, u některých modelů muška v jiné barvě, než hledí

nepoužitelná v noci

tritiové modely jsou použitelné v noci (za tmy)

v některých situacích, za sluníčka, špatně čitelná

mířidla s optickými vlákny čitelná i za ztížených světelných podmínek

 

Truglo u většiny modelů ještě zdůrazňuje speciální povrchovou úpravu, CNC výrobu v U.S.A., speciální "proti-zachytávací" design (s výjimkou modelů PRO, které mají naopak hledí upraveno pro nouzové natahování závěru) a další drobné výhody. 

Samozřejmě se nedá říct, že všechny zbraně mají z výroby špatná mířidla. Některé zbraně mají mířidla lepší, některé horší. Běžné služební modely, na které se obchod ARMED specializuje, ale nemají ani optická vlákna, ani tritiové kapsle. A zatímco optická (světlovodná) vlákna jsou skvělá, ale i bez nich dokážete se zbraní ve dne zamířit, bez tritiových mířidel je použití zbraně v noci velmi omezené. Pokud nevěříte, zkuste si v naprosté tmě vzít do ruky zbraň a zamířit. 

Modely mířidel Truglo a hlavní vlastnosti

Model Hlavní vlastnosti
FO FO = Fiber Optic. Mířidla jsou osazená optickými vlákny, která zesilují okolní světlo. Muška je červená, hledí zelené.
TFO TFO = Tritium Fiber Optic. K optickým vláknům jsou přidány tritiové kapsle. Mířidla jsou tak použitelná i v noci. Muška je zelená, hledí může být buď také zelené, nebo žluté.
TFX Používá optická vlákna a tritium jako model TFO, ale oboje je chráněno proti poškození v odolných kapslích. Mířidla jsou odolná také proti chemikáliím. Muška i hledí jsou zelené, ale muška je navíc opatřena zvýrazňujícím bílým kroužkem.
TFX PRO Vlastnosti stejné jako model TFX, ale muška je opatřena oranžovým zvýrazňujícícm kroužkem. Hledí má speciální tvar, který umožňuje jeho zachycení napříkald za opasek nebo pouzdro a natažení závěru jednou rukou. Hledí má zářez ve tvaru U, takže se lépe rovná s kruhovým obrazcem mušky.
Tritium Základní tritiový model. Pokud nechcete za mířidla příliš utrácet, ale chcete mít možnost použít zbraň i v noci, je to model pro vás. Hledí i muška jsou bílé barvy, v noci svítí zeleně.
Tritium Pro Vylepšený model Tritium, stejné vlastnosti jako model TFX Pro, ale bez optických vláken. Muška je zvýrazněna bílým kroužkem, hledí je naopak trochu znevýrazněno pro lepší pudovou střelbu. 

 

Kompatibilita mířidel Truglo s různými modely zbraní

Při instalaci mířidel Truglo jsme zjistili několik praktických informací o kompatabilitě se zbraněmi:

  • mířidla Truglo pro pro Heckler Koch P30, pasují i na SFP-9
  • mířidla Truglo pro CZ-75 nepasují na CZ-P09

Grafické srovnání

Truglo FO

 


Truglo TFO


TFX


TFX PRO


Tritium


Tritium PRO


Přejít na mířidla truglo do e-shopu

závěr

Doufám, že tento článek vám pomohl ve výběru nových mířidel na vaši pistoli, nebo revolver. Ačkoliv v naší nabídce mířidel Truglo najdete většinu vyráběných typů, nejsou úplně všechny. Mířidla na Berettu P4 Storm, turecký Canik a některá další v běžné nabídce nemáme, ale můžeme je objednat. Klidně nám napište na e-mail zbrane@armed.cz a poptejte se na mířidla na vaši zbraň. Pokud uvažujete o pořízení nové zbraně (i té, kterou běžně nemáme v nabídce), využijte naší nabídky na instalaci mířidel Truglo zdarma při současném pořízení zbraně a mířidel.

Pavel

© ARMED STORE s.r.o.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku