Jazyk:
Země doručení:
Česká republika (CZK)
Menu

Report ze závodu AČR Krkomen Trophy 2019

Na konci března proběhl mezinárodní otevřený skialpinistický závod velitele Pozemních sil Armády ČR – Krkomen Trophy 2019. Jak vypadal?

Report ze závodu AČR Krkomen Trophy 2019

Na startu závodu ve Skiareálu Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně se vedle sebe postavilo 22 týmů složených z členů IZS, horské služby, hasičů a AČR. Během závodu musela tříčlenná družstva do 40 hodin překonat vzdálenost 100 km v zasněženém horském prostředí a celkové převýšení 6500 metrů. Společnost ARMED STORE ve spolupráci s výrobcem sušených jídel Tactical Foodpack poskytla každému týmu několik jídel Tactical Foodpack.



Své dojmy popsal jeden z účastníků na Facebooku. Myslíme, že k následujícímu úryvku z jeho reportu není třeba nic dodávat. „Prvních 18 km trvá pět hodin a teprve nám dochází, že to bude boj wo holej život..., od třicátého kilometru a osmi hodinách na trati nedebatujeme s Michalem o ničem jiným, než že to nemůžeme nikdy dojít (…) od sedmdesátého kilometru jsme se v Maslowově pyramidě potřeb omezili kromě pohybu na první úroveň - přijímání potravy a vylučování (jo, kalhoty jsem ještě sundaval). O deset kilometrů dál mám již jen IQ lesní zvěře a spatřuji mezi stromy fata morganu jako střechy domů, dárkové balení sprchovejch gelů a mám chuť vys.at se protestantsky přímo mezi stopy lyží...puchejře mám snad i na přirození“ píše J.R., který byl v jednom z 8 týmů, které závod dokončily.



Na prvním místě se umístilo družstvo HZS MSK Opava, na druhém Horská služba Krkonoše 3 a na třetím místě dorazilo do cíle družstvo AČR 13. DP "A" z útvaru Jince.

Gratulujeme všem, kteří závod dokončili a obrovský respekt těm, kteří se na start postavili a sáhli si během závodu až na úplné dno. Armed byl hrdým sponzorem letošního ročníku a vítězové závodu získali hodnotné ceny z našeho sortimentu. Každý z účastníků se také mohl posilnit dehydratovaným MRE od Tactical Foodpack.

Fotoreport ze závodu najdete na našem Facebooku.

Závod Krkomen se pravidelně koná ve Špindlerově Mlýně na Brádlerových boudách v Krkonoších již od roku 2009 a simuluje činnost vojenské hlídky v neznámém zimním horském terénu. Svým obsahem a pojetím navazuje na závody Lyžařských hlídek Československé branné moci v době první republiky v letech 1919 až 1938. Hlavním organizátorem mezinárodního otevřeného skialpinistického závodu velitele Pozemních sil Armády ČR je 15. ženijní pluk.

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku