Jazyk:
Země doručení:
Česká republika (CZK)
Menu

IWA OutdoorClassics 2018

Světově nejvýznamnější veletrh pro lov, střelecké sporty, vybavení pro outdoorové aktivity a pro civilní a oficiální bezpečnostní použití. Ať vás zajímá lovecké příslušenství nebo osobní ochrana: Nejvýznamnější světový veletrh IWA OutdoorClassics nabízí vysoce kvalitní zbraně a outdoor produkty od mezinárodních dodavatelů. Zde se schází nejznámější výrobci a obchodníci.

IWA OutdoorClassics 2018

Dovolte nám krátce představit pár novinek našich předních dodavatelů a předvést několik fotek z výstavy abyste věděli na co se můžete tento rok těšit.

LOWa

Německá obuvnická firma LOWA je součástí nadnárodního holdingu TECNICA GROUP, ve kterém obratově představuje nejsilnější značku. Boty jsou vyrobeny vstřikovanou patentovanou technologií monowrap. Vyznačují se minimální hmotností, vysokým komfortem nošení a dlouhou životností. Vyráběny jsou ve Slovenské republice a sama Armáda Slovenské republiky je spokojeně používá.

Jde o známé a populární modely jako jsou LOWA ZEPHYR, LOWA Z-8 nebo LOWA INNOX. Použití technologie vstřikované podrážky, pevnostního PU rámu a Gore-Texové membrány z těchto kousků dělá velmi pohodlné a odolné boty vhodné jak do města tak do středně těžkého terénu.

Uzavřené háčky pro šněrování a pevné držení nohy z nich také dělají perfektní záležitost pro parašutisty. Lowa samozřejmě všechny své modely nabízí v různých výškách, většinou ve třech: polobotky, kotníkové a vysoké, takže si opravdu každý může najít botu přesně dle svých potřeb. Provedení v několika barevných variantách, včetně aktuálně populární šedé (shadow grey), je již u této značky samozřejmostí.

LOWA se rozhodla, že aktuální nabídka modelů je v tuto chvíli dostačující a proto svou produktovou řadu tento rok o nový model nerozšíří, ale přesto nás o novinku neochudí.  Jde o LOWA INNOX Low, novou verzi Innox, která se po častých poptávkách policejních sborů přidá do rodiny Innox. Bota je lehčí, má měkkou podrážku pro pohlcení nárazů z chůze po tvrdých površích a rychlošněrování. Záměrně byla vynechaná GoreTex vrstva pro zachování maximální prodyšnosti. Jde o perfektní boty pro bezpečností agentury, policisty, ostrahy apod.

Walter Arms, Inc

Walter Arms, Inc. je samozřejmě stará známá německá zbrojovka . Nová jmenovka vznikla spojením dvou subjektů skupiny PW Group Divisions v roce 2012 a to Carl Walther a UMAREX. Nic se samozřejmě nezměnilo a to ani na spolupráci s americkou zbrojovkou Smith & Wesson. A tak nás zbraně Jamese Bonda mohou těšit dále. Všichni Waltherovci jistě ocení chystané novinky tohoto zbrojního držáka, jako například nové subkompaktní modely PPQ M2 SC a další, ke kterým nabízí různě dlouhé zásobníky.

Helikon- Tex

Přední evropský výrobce, polská firma Helikon, se původně dostala do podvědomí zákazníků zejména pro své cenově dostupné uniformy ve vzoru Multicam. Přesněji Camogrom, jelikož Helikon nemá licenci na značkové jméno Multicam. Proslavení firmy Helikon určitě prospěla spolupráce s polskou speciální jednotkou Grom (odtud Camogrom).

V dnešní době je již Helikon běžně známý výrobce taktického a outdoor vybavení a oblečení- Helikon Urban Tactical Pants, taktické kalhoty, jsou již přes dva roky velmi vyhledávané zboží. Nyní se Helikon rozhodl rozšířit především outdoorovou řadu a samozřejmě i taktickou.

Mohli jsme si prohlédnout nové batohy EDC a Groundhog, velký batoh s nepromokavou úpravou, brašny, hrudní etuje a nebo i rukavice, které chce Helikon nabízet tento rok. Všechno se zdá velmi pěkně vymyšlené a zpracované.

DASTA

Museli jsme samozřejmě navštívit a i tuzemského předního výrobce pouzder a služebního vybavení Dasta. Firma s více jak 25 letou tradicí v oboru výroby pouzder na zbraně, výstrojních součástek a loveckých potřeb. V jejich současné nabídce můžeme nalézt více než 500 položek. Jejich výrobky používají ozbrojené složky, sportovní střelci, myslivci i civilní sektor ve 40 zemích světa.

Dasta oživila své předchozí novinky v podobě velmi nenápadných a vkusných brašen, batůžků a etují pro skryté nošení zbraně.

Dále nám také předvedla velmi progresivní postup ve vývoji svých pouzder, přičemž avizuje většinu svých pouzder vyrábět s univerzálním systémem upnutí. Nositel si bude moci zvolit na jaké platformě chce pouzdro nosit, jestli pádlo, průtah, panel, M.O.L.L.E. apod., dle toho si ze sady zvolí příslušenství, případně si chybějící bude moci pořídit bez nutnosti kupovat celé další pouzdro.

Warrior Assault Systems

Pro nás, jako velkoobchodní zastoupení pro ČR značky Gerber a Warrior Assault System, byla velmi  zajímavá stanoviště právě těchto výrobců. Britský WAS představil novou verzi batohu a služebního opasku, žádné radikální vylepšení ale nelze od tak již velmi kvalitního výrobce klasického vojenského vybavení očekávat. DCS od WAS je stále moderní a používané na celém světě a v poměru cena/výkon nemá konkurenci.

Gerber

Firma Gerber vyrábí nože již od roku 1939, stále inovuje a stále více a více přebírá i trh s nářaďovými kleštěmi a multifunkčními nástroji. US ARMY aktuálně fasuje MP600 jako standardní nářaďové kleště - a to už něco znamená.

Samozřejmě Gerber vyrábí i mačety, sekery, svítilny a další outdoor nářadí, ale na výstavě IWA se věnovali především svým novinkám v podobě nových modelů nářaďových kleští. Proslulý Center Drive, který byl minulý rok viděn pouze jako prototyp a během roku 2017 se již objevil v prodeji, byl nyní vystaven jako hotový a vylazený kus a navíc byla představena matně černá verze.

Dále byly představeny odlehčené nářaďové kleště se 17 nástroji, na které se můžeme těšit.

Armi Dallera Custom

ADC – Armi Dallera Custom je rodinná italská zbrojovka založená roku 1987 Robertem Dallerou jako „custom shop“, tedy dílna zaměřená na zakázkově stavěné zbraně zejména na základu Colt u 1911. Posléze do firmy vstoupil i syn Cristian Dallera a společnost se začala věnovat rovněž výrobě vlastních klonů oblíbené „Black Rifle“, AR-15 . Dnes má ADC v nabídce přes 20 různých modelů samonabíjecích pušek a karabin řady AR-15 v rážích .223 Remington, .300 AAC Blackout a 7,62x39 mm.

ADC nám představilo své modelové řady M5, Spartan, Custom a Competition a seznámili nás jak s technickými tak i designovými změnami. Trochu nečekanou novinkou pro tuto prestižní AR dílnu je představení taktické brokovnice , která by měla držet kvalitu této značky, ale měla by nabízet příznivou cenu. Provedení s pevnou nebo AR-15 pažbou.

Maxpedition

Jistě ne poslední na výstavě IWA ale poslední značka, o které se zmíníme je americká firma Maxpedition. Maxpedition byl založen v roce 1988 jako malá továrna vyrábějící velmi odolné nylonové vybavení splňující vojenské specifikace. Kvalitní výrobky Maxpedition brzo dosáhly mezinárodního ohlasu a Maxpedition se stal měřítkem kvality, ke kterému se ostatní výrobci se svými batohy, pouzdry a doplňky snaží přiblížit.

Hlavními znaky produktů Maxpedition je neustálý vývoj a inovace a používání nejkvalitnějších materiálů - 1000D nylon, zipy YKK, přezky Duraflex, Dupont Teflon coating a další. Ve své exhibici představili zbrusu novou modelovou řadu výrobků Entity, která zpracováním a kvalitou odpovídá ostatním výrobků této firmy ale na rozdíl od předchozích řad radikálně mění design a působí velmi vkusně a "civilně". Již tedy brašna od Maxpedu neprozradí potenciálního nositele zbraně.

Samozřejmě výstavu IWA nenavštěvujeme pravidelně každý rok jen proto abychom se informovali o novinkách našich dodavatelů. Mimo to také aktivně vyhledáváme nové dodavatele a možnosti rozšíření našeho sortimentu o další kvalitní produkty proslulých a ověřených značek. Jaké značky budeme do našeho portfolia přidávat si ale zatím necháme pro sebe.

 

Sdílet na Twitteru Sdílet na Facebooku